Vintage teakhouten B40 Sideboard

Dieter Waeckerlin - Behr
1950-1959

Exceptioneel mooi en strak teakhouten dressoir, model B40, van Duitse ontwerper Dieter Wäckerlin. Dit meubel is ontworpen in 1958 voor de Duitse meubelmaker Behr. Behr is bekend vanwege haar uitzonderlijk hoge kwaliteit.
Het dressoir kenmerkt zich door haar uitzonderlijk mooie interieur van essen met verschillende maten laden en opbergvakken. Bijzonder is ook het uitneembare flessenrek.
Dit meubel heeft een grote opbergcapaciteit en is daardoor uiterst praktisch.
Het stalen onderstel is antraciet zwart geverfd.
Dit is een van Duitsland’s meest geliefde en iconische 20ste eeuwse designklassiekers.

Vintage Lotus tafellamp

Carlo Nason - Mazzega
1960-1969

Vintage Lotus tafellamp, model LT305, Carlo Nason 1969, Mazzega, Murano Italië.

Vintage Hans Wegner Fruit Bowl

Hans J. Wegner - Johannes Hansen
1950-1959

Uiterst zeldzame massief teakhouten ‘fruit bowl’ (fruit schaal) op driepoot geborsteld roestvrijstalen onderstel. Gemaakt bij Johannes Hansen, Denemarken circa 1965.

De Fruit Bowl is ontworpen door Hans J. Wegner in 1956 ten behoeve van een bijzondere gebeurtenis.
Hij experimenteerde met houtdraaitechnieken en wilde een bijzonder en uniek object maken, dat op zichzelf al bijzonder was. De praktische bruikbaarheid was niet het hoofddoel. Dit resulteerde in de ‘Fruit Bowl’ dat een extravagant, stand alone object is geworden en waarin hij tot het uiterste ging qua houttechniek.

Wegner presenteerde zijn creatie tijdens het jaarlijkse ‘Cabinetmakers Guild Autumn Exhibition’ in Kopenhagen, waarbij hij door een journalist gevraagd werd naar het waarom van dit extravagante object. Wegner antwoordde: “Soms wil je tot het uiterste gaan.”

Dit object verkopen wij ook nieuw. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Vintage ‘New York’ Sofa

Edward Wormley - Ljungs Industrier / DUX
1950-1959

Zeer zeldzame bank van Amerikaanse ontwerper Edward J. Wormley, ontworpen in 1952 voor Dunbar Furniture USA. In licentie uitgebracht bij Ljungs Industrier / DUX Circa 1953-58.

Open structuur ontwerp met binnenvering matras, hand-gestoffeerde stoffering van wol en linnen met knopen, onderstel van massief berkenhout in donkere beits. L: 228 x 75/42 x 80 cm.

 

 

Vintage Medea stoel

Vittorio Nobili - Tagliabue
1950-1959

Medea’-stoel, ontworpen door de Italiaanse ontwerper Vittorio Nobili voor Tagliabue, Italië in 1955. Walnoot-multiplex zitschaal afgewerkt in hoogglanslak geaccentueerd met koperen doppen. Vierpotige basis van zwart geverfd staal met vloerglijders  van kunststof.

Dit ontwerp werd in 1956 bekroond met de prestigieuze ontwerpprijs Compasso d’Oro.

Vintage Raindrops wandobject – Chroom – gesigneerd

Jerry Fels & Curtis Freiler - Artisan House
1960-1969

Vintage chromen wandobject ‘Raindrops’ van Curtis Jere door Artisan House. Handgemaakt en gesigneerd C. Jere, 1972.

Wandobject is gemaakt van gepolijste en gebrande metalen en verchroomde plaatjes en bollen in verschillende hoogtes die op prachtige wijze zijn gepatineerd. Het wandobject kan zowel horizontaal als verticaal worden opgehangen.

Door de verschillende reflecties van het object voegt het iets toe aan de ruimte. De raindrops is ook beschikbaar in een messing uitvoering.

Lees hier meer over de geschiedenis van Artisan House van Curtis Freiler en Jerry Fels:  https://en.wikipedia.org/wiki/C._Jere

Vintage 1950s ‘Steelframe End Table’

George Nelson - Herman Miller
1950-1959

‘Steel frame series’ side table tafel, ontwerp van George Nelson uit 1954. Zwart metalen stalen frame met verschillende kleuren gelakte tafelbladen.  Volledig gerestaureerd. Originele labels van Herman Miller zijn intact.De ‘Steel Frame Series’ was een meubel serie die onder andere een ladekast, een muurtafel en een bureau omvatte. Geproduceerd door Herman Miller in de periode 1954-1966.

 

Vintage daybed GE18/19

Hans J. Wegner - Getama
1960-1969

Vintage daybed GE 18/19 ontworpen door Hans Wegner gemaakt door Getama. Eiken frame en poten, met messing matrashouders. Matras met binnenvering.

2 Vintage Barcelona hockers

Ludwig Mies van der Rohe - Knoll International
1920-1929

Twee vintage BArcelona hockers van Ludwig Mies van der Rohe. Zeer fraai gepatineerde hockers. Volledig origineel.

Vintage fluorescent Cube lamp door Aldo van den Nieuwelaar

Aldo van den Nieuwelaar
1968

Aldo van den Nieuwelaar (1944-2010) was een bekende Nederlandse ontwerper en architect. He studeerde aan de Academy voor beeldende kunst in Breda en startte zijn eigen studio in 1969.
In 1968 ontwierp Van den Nieuwelaar een serie innovatieve lampen met gebogen verlichtingsbuizen en met metalen behuizing in wit en chroom.
De hier aangeboden lamp is de ‘cube’, de kleinere uitvoering van de grotere ‘Circle light’ (TC6).

Vintage Magazine Tree

Edward Wormley

Magazine Tree van Edward Wormley ontworpen voor Dunbar.

Dit bijzondere kleinmeubel is zowel praktisch als esthetisch. Uitgevoerd in notenhout.

Vintage Opaline Hanglamp

Carlo Nason - Mazzega
1961-1969

Vintage opaline hanglamp van Mazzega ontworpen door Carlo Nason. Uitgevoerd in mondgeblazen opaline & melkglas.

Plywood Leg Splint

Charles & Ray Eames - Evans Products Corp
1940 - 1949 / Marc Nowacsinsky

Door Eames ontworpen Plywood leg splint. De leg splint (beenspalk) was een van de eerste toepassingen van plywood en was ontworpen voor het Amerikaanse leger in de tweede wereldoorlog. Gefabriceerd door Evans Products Company in 1942.

Dit experiment met plywood heeft de basis gelegd voor talloze toepassingen van plywood in de stoelen van Charles & Ray Eames voor Herman Miller, zoals de beroemde Eames Lounge chair.

Dit object wordt tegenwoordig veelal vreedzaam toegepast als decoratief object aan de wand.

Niet voor niets is deze legsplint tevens als kunstwerk opgenomen in de collectie van het MOMA in New York.   https://www.moma.org/collection/works/1605